www.pchelenmed.com

 
 
ПРОДУКТИ


 
АКАЦИЕВ МЕД


Със специфичния си нежен аромат, много приятен вкус, и много бавното си кристализиране aкациевия мед е един от най-предпочитаните. Най-големи количеста акациев мед се добива в Северна България. Дървото акация е добре познато, цъфти през май-юни в зависимост от надморската височина, цветовете му са бели, големи и гроздовидни със силен аромат.
В България съществуват няколко вида акация, но най-разпространената е Robinia pseudoacacia L. и от нея се събират най-големите количества акациев мед. Дървото на акацията е добре познато. Акацията расте много бързо. Достига на височина до 25 м, а на възраст до 100 години. Акациевия мед е един от най-скъпите медове на пазара, това е така защото се добиват малки количества от този елексир, а разходите и рисковете на пчеларите са доста високи. Благоприятни природно-климатични условия за събиране на акациев мед в Северна България има рядко, средно веднъж на 4 - 5 години. За отделянето на нектар е необходимо да има влага. Богатството на плодова захар, бавната

му кристализация, органолептичните му характеристики, както и по-ниското му поленово съдържание, това са само малка част от плюсовете на меда. Медът е подходящ за деца, диабетици, при жлъчни проблеми, безсъние. Препоръчва се при стомашно-чревни проблеми заради съдържанието му на фруктоза, но в умерени количества. Акациевия мед действа успокояващо и на нервната система. Пчелния мед не е регламентирано лечебно средство, но дневната доза от 60-100г. е нормална за организма който по този начин си набавя нужните въглехидрати. Акациевия мед се усвоява бързо от огранизмът в много малко случай дава алергични реакции, затова е толкова предпочитан от всички. Пчелния мед като цяло е прекрасно лечебно и хранително средство в комбинация с други храни.


 
 
 
 
   
ПЧЕЛЕН МЕД И ПЧЕЛНИ ПРОДУКТИ
   
       
   
- прополис
- пчелен прашец
- пчелно млечице
- пчелен восък
-100% екологично чисти продукти
- Видове пчелен мед
- Пчелен мед за здраве


- Натурален биологичен пчелен мед
- Пчелен мед от производител