www.pchelenmed.com

 
 
ПРОДУКТИ


 
ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ
Пчелното млечице е особено богато на белтъци, чието съдържание варира от 13 до 30 %. За сравнение - женското мляко съдържа 1,7 %, а кравето - 3,5 % белтъчини. В него са доказани 22 заменими и незаменими аминокиселини. Установено е наличието и на гама - глобулин, който спомага за повишаване на устойчивостта на организма към бактерии, вируси и токсини.
Съдържанието на липиди в пчелното млечице е 5,46 % (женското мляко съдържа 3,5 - 4,4 %, а кравето - 3,5 %), а на въглехидрати 12,7 % (женското мляко съдържа 7,0 %, а кравето - 4,7 %)
От витамините в най-голямо количество се съдържат витамините от група В и в по-малки количества витамин С, А, Д и Е. От микроелементите, съдържащи се в млечицето, интерес представляват желязото, мангана, цинка и кобалта като вещества, необходими за кръвотворенето.
Изследвано е влиянието на млечицето върху консумацията на кислорода и активността на аденозинтрифосфатазата, които са биоенергетичните показатели на тъканното равнище. Установено е, че то влияе на тъканното дишане, оттам се стига до висока ферментативна активност на фибробластите и макрофагите.
Средните и малките дози пчелното млечице засилват обмяната на веществата, стимулират градивните процеси, докато високите дози 0.5 до 1 г/ кг тегло забавят обмяната на веществата.
Пчелното млечице е гъсто пастообразно, кремаво-бяло на цвят, със специфичен аромат, при опитване има слабокисел вкус със сладникава жилка. Има киселинен характер, разтваря се във вода, но има по-висока плътност от водата. Съставът на пчелното млечице по своето богатство е несравним с подобни продукти в животинския свят. В него са включени белтъци, аминокиселини, въглехидрати, мазнини, витамини, ензими, микроелементи и др., всичко, което е нужно за развитието на живия организъм. В различните страни и континенти пчелното млечице е известно с различни имена “желе роял”, “маточно млечице” и др. (в чужбина майката се нарича царица и оттам- наименованието “желе роял”-царска храна).  
 
 
   
БИОЛОГИЧЕН ПЧЕЛЕН МЕД И ПЧЕЛНИ ПРОДУКТИ
   
       
   
- прополис
- пчелен прашец
- пчелно млечице
- пчелен восък
-100% екологично чисти продукти
- Видове пчелен мед
- Пчелен мед за здраве- Натурален биологичен пчелен мед
- Пчелен мед от производител
   
   
Copyrights©2008-2016 www.pchelenmed.com - All rights reserved Design by DiKo