www.pchelenmed.com

 
 
ПРОДУКТИ
 
СПИРТЕН РАЗТВОР НА ПРОПОЛИС

Активноста на прополиса и най-вече на спиртния му разтвор се запазва 3-4 години. Прополисния разтвор притежава обезболяващи свойства. В това отношение спиртните му разтвори са по- ефективни от кокаина и прокаина. При вътрешно приемане се стимулира неспецифичната и специфичната имунна защита на организма. Действа противовъзпалително, укрепва капилярните стени и намалява агрегацията на еритроцитите и тромбоцитите. Стимулира растежът и развитието на организма и повишава съдържанието на хемоглобин и общ белтък. Успешно се лекува язва на стомаха и дванадесетопръстника. Препоръчва се и при заболявания на дихателната система - ринити, фарингити, синуити, ларингити, трахеити, бронхити и бронхиална астма чрез

местни апликации, инхалации, електрофореза и вътрешно приемане на клея. Използва се също при лечение на кожни заболявания- екземи, невродермити, псориазис, кожна туберкулоза, дерматомикози, хиперкератози, гнездова алопеция, тропически язви и други. Използва се и широко и в стоматологията благодарение на антибактериалните, противовъзпалителни, обезболяващи свойства. Успешно приложение има и в борбата с пародонтоза.

Лечение с спиртен разтвор на прополис:


Вътрешно: 20 или 30 гр. прополис се разтваря в 100 гр. чист спирт (95%) за около 4-5 дни. След това се отделя бистрата прополисова тинктура. 30-40 капки се смесват с половин чаша вода и се пият 1-2 часа преди хранене. За дезинфекция на устната кухина и венците 10 капки от тинктурата се смесват с една чаша вода и се прави гаргара.

Атеросклероза, артериосклероза-приема се вътрешно като воден или спиртен екстракт,3-4 капки дневно на гладно, предварително разстворени в една супена лъжица топла вода или мляко.

Хипертония-виж артеросклероза

Гастрит-установено е ,че този пчелен продукт упражнява противомикробна активност по отношение на бактерията,която причинява язвената болест и която е налице и при много от хората с гастрит.Прополисът е изключително богат на вещества с противовъзпалително,противоболково и епителорегенеративно действие.С профилактична и с лечебна цел 3-4 пъти дневно по 15-20 капки от разтворения прополис ,предварително разтворена във вода или мляко.

 
 
 
 
   
ПЧЕЛЕН МЕД И ПЧЕЛНИ ПРОДУКТИ
   
       
   
- прополис
- пчелен прашец
- пчелно млечице
- пчелен восък
- 100% екологично чисти продукти
- Видове пчелен мед
- Пчелен мед за здраве
- Пчелен мед в кулинарията


- Интернет магазин
- Натурален биологичен пчелен мед
- Пчелен мед от производител
- Как и от къде да си закупите?