www.pchelenmed.com

 
 
ПРОДУКТИ


 
ПЧЕЛЕН ВОСЪК

Восъкът е неизменно средство при лекуване на синуити, сенна хрема, бронхиална астма, фарингити и ларингити. Пчелният восък при загряване поема голямо количество топлина и при поставяне на болния участък я отдава бавно. Това подобрява кръвообръщението в третирания участък, което води до намаляване на възпалителен процес и разнасяне на кръвоизливи. Восъкът има антибиотично действие, като унищожава болестотворните микроорганизми, оказва регенериращо действие върху увредени клетки и тъкани. Омекотява твърдите тъкани по кожата и премахва бръчките.

Лечебно приложение - Прочетете повече тук


Пчелният восък е пчелен продукт, получаван в резултат от функционирането на восъкоотделителните жлези на пчелата. Той няма хранителни качества, но е незаменим за употреба във фармацията, козметиката, природолечението и пр. Пчелите произвеждат восък при наличието на достатъчно нектар и цветен прашец.

Восъкът има почти бял цвят, когато се отделя от восъчните жлези на пчелата. При изграждането на восъчните пити той преминава в лекожълтеникав цвят и колкото повече е употребявана восъчната пита, цветът й става все по-тъмен. Пчелният восък има приятен аромат, безвкусен е при консумация, топи се при температура 63-65°С, по-лек е от водата.
Основните качества на пчелния восък са свързани с неговите физични и химични свойства:
- способност да акумулира топлина и много бавно да я отдава – подчертано протививъзпалителен и подобряваш кръвообръщението процес;
- антибиотично и антимикробно въздействие;
- регенеративно въздействие върху болните клетки и тъкани;
- омекотително въздействие и като следствие подобряване на тургура на кожата, премахване на бръчки.


  
 
   
БИОЛОГИЧЕН ПЧЕЛЕН МЕД И ПЧЕЛНИ ПРОДУКТИ
   
       
   
- прополис
- пчелен прашец
- пчелно млечице
- пчелен восък
-100% екологично чисти продукти
- Видове пчелен мед
- Пчелен мед за здраве- Натурален биологичен пчелен мед
- Пчелен мед от производител
   
   
Copyrights©2008-2016 www.pchelenmed.com - All rights reserved Design by DiKo