ЛЕЧЕНИЕ С АКАЦИЕВ МЕД

Още Хипократ е описал меда като отлично средство за укрепване на организма.

Това е един изключително лек мед, затова е подходящ за деца, кърмачки и бременни жени. Той има по-висок процент фруктоза от глюкоза. Подходящ е при сърдечни, чернодробни, стомашно-чревни, бъбречни заболявания и диабет. Успокоява нервната система и има общоукрепващо и противомикробно действие. Добре е да се взима при кашлица и белодробни възпаления.

Черен дроб-медът с всичките си съставки подпомага обменните процеси в черния дроб и подобрява детоксичната му функция.100-120г на 3 приема 1-2 часа преди храна.

Стомашно-чревни заболявания-медът в незаменимо биологично лечебно средство при борба със запека.При вътрешно вземане стимулира мускулния тонус,взема се разтворен в хладка вода.Дневната доза е 60-120грама,разпределен на няколко приема(по 2-3 супени лъжици),като приемът вечер преди лягане е задължителен.

Сърце-прилага се по 100-120г мед дневно на гладно,на 5 приема и разтворен в хладка вода. Продължава 2-3 месеца. Медолечението се прилага самостоятелно при по леки случаи или в комбинация с общата терапия.

Възпаление на сърцето (Миокардит)
Приготвяме следната смес: 500г чист пчелен мед, 2 лимона, жълтъците на 2 пресни яйца и 2 супени лъжици захар. Разбъркваме жълтъците със захарта на шато. Настъргваме на ситно ренде лимоните, след което ги смесваме с меда. Непрекъснато бъркаме шатото и прибавяме от сместа (мед, лимони, по малко, за да не се пресече). От така приготвената смес даваме на болния сутрин, обед и вечер 20 минути преди ядене по една супена лъжица.