ЛЕЧЕНИЕ С ЛИПОВ МЕД

Лекарите от много страни бият тревога: зрението стремително пада, дори и при малките деца. Основни виновници за това нарушение са компютрите и телевизорът. Руски учени смятат, че медът много помага на очите да понесат голямото натоварване.

Този натурален продукт е незаменим източник на вещества, необходими за здравето на очната ретина. Според тях най-полезен за очите е липовият мед. Затова веднага след пробуждане, примерно 10-15 минути преди да си измиете зъбите, се препоръчва бавно да изядете, по-скоро да изсмучете една лъжичка липов мед. Правете същото и преди сън. Освен това имайте предвид, че лечебните свойства на меда се засилват, ако в устата се запази естествената микрофлора. Много полезни са и медовите капки - те помагат при болки в очите, катаракта, възпалителни процеси. Но трябва да се приготвят с дестилирана или изворна вода. Това е старо народно средство.

Доказано е, че медът образува тънка защитна ципа на очната лигавица. Тази ципа помага да се премахне възпалението и да се отпуснат очните мускули. Освен това ги защитава от вредното въздействие на околната среда.

Възпаление на лигавицата на устата-сутрин, обед и вечер болния взема по 30—40г чист мед половин час преди хранене.Медът се взима на порции,като се задържа в устата колкото се може повече време.

Кашлица- При кашлица е добре да се предизвика влажност и омекотяване, за да могат секретите лесно да се изхвърлят от дробовете и бронхите. Следните рецепти от народната медицина ще ви помогнат да се справите с този проблем. Настържете 1 черна ряпа на ситно ренде и изстискайте сока й през марля. Смесете го с 20 г течен мед и загрейте на водна баня до цялостно разтваряне на меда. Вземайте по 2 с. л. 3 пъти на ден: сутрин на гладно, на обед 1 час преди ядене или 2 часа след това и вечер преди лягане. Курсът на лечение продължава не по-малко от 10 дни.