www.pchelenmed.com

 
 
ПРОДУКТИ

прополис
ЛЕЧЕНИЕ С ПРОПОЛИС

Прополисът притежава широк антимикробен спектър. Той има противовъзпалително, антисептично, дезинфекциращо, болкоуспокояващо и противогъбично действие. Използва се при заболявания на горните дихателни пътища, на белия дроб, на храносмилателния тракт (язва, гастрити, колити), бъбречни заболявания. Оказва положително въздействие при лечение на различни форми на дерматити, хемороиди, възпаление и кървене на венци, гъбички и мазоли.

Начин на употреба:

Външно: за лечение на травматични, гнойни и др. рани, екземи, термични и химични изгаряния – смес от 10 гр. прополис и 90 гр. восък се загрява на водна баня до температура, поносима за кожата и се нанася върху болния участък, покрива се с найлон и отгоре с вълнен плат. Процедурата продължава 25-30 мин.

Пчелният прополис е безвреден!

Хронично гнойно възпаление на ушите
-често се явява след прекаран грип или продължитено възпаление на горните дихателни пътища. Намазва се ушния канал с 30% спиртен екстракт на прополис.

Хрема, ринит-с 10-15% мехлем се намазва носът отвътре и отвън в горната му част, областта на синусите и челото. По 5-6 капки в двете ноздри от спиртно-маслената емулсия(1:2,1:1)няколко капки на ден.

Сърдечно-съдовата система
-вземането на прополисни таблетки ( 3 пъти дневно по 3 таблетки от 0,3г) в продължение на 1-2 месеца води до намаляване на повишените нива на серумните липиди-хорестерол и триглицериди.Този ефект е много важен при болни от атеросклероза и коронарни заболявания.Отбелязва се, че 20-45 дни след преустановяването на лечението нивата на серумните липиди са в норма.

Екземи, изгаряния, трудно зарастващи рани-превръзки с 10-30% мехлем(пропопис ,вазелин или свинска мас стопени на водна баня)които се сменят всеки ден.Лечението според тежестта е 15-60 дни. 
 
 
 
   
ПЧЕЛЕН МЕД И ПЧЕЛНИ ПРОДУКТИ
   
       
   
- прополис
- пчелен прашец
- пчелно млечице
- пчелен восък
- 100% екологично чисти продукти
- Видове пчелен мед


- Натурален биологичен пчелен мед
- Пчелен мед от производител