ЛЕЧЕНИЕ С ПЧЕЛЕН ВОСЪК

При контузия-Ако след удар, на нараненото място се появи отток, антибиотичното действие и постепенното отдаване на топлината на нагретия восък върху отеклия участък, ще помогнат за спадането на отока. За целта го нагрейте на водна баня в метален съд. Облекчението идва след 20-30 минутен престой върху болния участък, покрит с вълнен плат, а самият восък е годен за употреба до 10 процедури. При топлолечението се използват питки, компреси и пластири. Вдишайте през носа за 15-20 мин. парите от 20 г. разтопен на водна баня пчелен восък и ще предотвратите развитието на грипните вируси и болестотворните микроорганизми.

При болно гърло-Лечебно приложение:
Вътрешно: - особено полезно е консумирането на натурална пчелна пита ил приемането на восъчни запечатки от пчелни пити, съхранени в мед по 1 чаена лъжичка 2 пъти дневно преди храна.

Топлолечение: восъкът се слага в тавичка и се загрява на водна баня. След застиването му се поставя на болното място, покрива се с вълнен плат и престоява 20-30 минути. Восъкът може да се ползва за десетина процедури, след което се подменя с нов.

При хрема-Инхалации: 15-20 гр. восък се разтопява в метален съд на водна баня. След завиране болният вдишва парите през носа. Процедурата продължава 15-20 мин. Процедурата се повтаря няколко пъти на ден.