Лечение с липов мед

person Posted By: Import Manager list In: Мед и здраве On: comment Comment: 0 favorite Hit: 250

Този натурален продукт е незаменим източник на вещества, необходими за здравето на очната ретина. Според тях най-полезен за очите е липовият мед. Затова веднага след пробуждане, примерно 10-15 минути преди да си измиете зъбите, се препоръчва бавно да изядете, по-скоро да изсмучете една лъжичка липов мед. Правете същото и преди сън. Освен това имайте предвид, че лечебните свойства на меда се засилват, ако в устата се запази естествената микрофлора. Много полезни са и медовите капки - те помагат при болки в очите, катаракта, възпалителни процеси. Но трябва да се приготвят с дестилирана или изворна вода. Това е старо народно средство.

Лекарите от много страни бият тревога: зрението стремително пада, дори и при малките деца. Основни виновници за това нарушение са компютрите и телевизорът. Руски учени смятат, че медът много помага на очите да понесат голямото натоварване.

Доказано е, че медът образува тънка защитна ципа на очната лигавица. Тази ципа помага да се премахне възпалението и да се отпуснат очните мускули. Освен това ги защитава от вредното въздействие на околната среда.

Възпаление на лигавицата на устата-сутрин, обед и вечер болния взема по 30—40г чист мед половин час преди хранене.Медът се взима на порции,като се задържа в устата колкото се може повече време.

Кашлица- При кашлица е добре да се предизвика влажност и омекотяване, за да могат секретите лесно да се изхвърлят от дробовете и бронхите. Следните рецепти от народната медицина ще ви помогнат да се справите с този проблем. Настържете 1 черна ряпа на ситно ренде и изстискайте сока й през марля. Смесете го с 20 г течен мед и загрейте на водна баня до цялостно разтваряне на меда. Вземайте по 2 с. л. 3 пъти на ден: сутрин на гладно, на обед 1 час преди ядене или 2 часа след това и вечер преди лягане. Курсът на лечение продължава не по-малко от 10 дни.

Перде на очите, катаракта-смесва се мед с дестилирана вода в съотношение 1:1.Поставят се по 3-4 капки в очите 2-3 пъти на ден. Лечеието продължава около 2 месеца. При нужда се повтаря.

Глаукома-Наблюдава се пристъп на повишено вътреочно налягане, което действа увреждащо на очния нерв и ретината. Затова се прави разтвор на мед с дестилирана вода 1:1 се поставят по 3-4 капки в очите 2-3 пъти дневно.

Конюнктивит-възпаление на лигавицата на окото,причинено най–често от различни микроорганизми. 3-5 дни се поставя зрънце(като оризово)захаросан мед в очите 3-4 пъти на ден.

Капките с мед помагат да се подобри състоянието на очите и да се поддържа нивото им на влажност. Прави се курс в продължение на месец.

Разредете една част чист липов мед с три части студена преварена вода. Не забравяйте, че медът се разтваря лошо в гореща вода. Можете да капвате по две капки във всяко око два пъти дневно.

След десет дни трябва да направите по-концентриран разтвор – на една част мед - две части вода. За третата десетдневка разтворът се приготвя в равни пропорции мед и вода. Този меден разтвор притежава силно бактерицидно действие, затова може да ви щипе на очите, което бързо преминава.

Ако болковите усещания след няколко минути не изчезнат, не бива да увеличавате концентрацията на разтвора. Нещо повече - трябва да го направите по-слаб.

Коментар

Няма коментари в тази тема

Оставете вашия коментар

Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота January February March April May June July August September October November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Или Reset password