• Нов

Пчелно млечице 10 мл

8,33 лв.

Пчелното млечице е сложен биологичен продукт секретиран от нелетящите пчели на възраст от 5 до 15 дни, т.нар. пчели кърмачки. С него се хранят личинките, пчелата майка и търтеите. Пчелното млечице намира приложение в лечението на различни заболявания. Поради широкото си действие пчелното млечице се препоръчва при старческа отпадналост и преждевременно състаряване или след дълго боледуване.

  Гаранция за качество

Протокол от изпитване № 50690 / 29.07.2021 г

  Ценообразуване

Цената за доставка не е включена в цената на продуктите.

  Доставка до офис на Еконт или до адрес.

Пратката е застрахована и с опция ПРЕГЛЕД.

Пчелното млечице е сложен биологичен продукт секретиран от нелетящите пчели на възраст от 5 до 15 дни, т.нар. пчели кърмачки. С него се хранят личинките, пчелата майка и търтеите. Пчелното млечице намира приложение в лечението на различни заболявания. Поради широкото си действие пчелното млечице се препоръчва при старческа отпадналост и преждевременно състаряване или след дълго боледуване. Продължителното му приемане води до повишаване на кръвното налягане при хипотониците и понижаване или запазването му при някои от хипертониците. Получени са добри резултати и при лечение на атеросклероза и стенокардия- подобряват се общото състояние, настроението, сънят, паметта. Отделни проучвания са показали, че пчелното млечице може да се използва и при лечение на шизофрения, и атеросклероза на крайниците, анемии в резултат на загуба на кръв, артрити, артрози, невралгии, чернодробни заболявания, болести на горните дихателни пътища, пародонтози, климактерични смущения и др.

Пчелното млечице е противопоказно при Адисонова болест и остри инфекциозни заболявания!

Производството и съхранението на пчелно млечице е трудно. Нетрайността на продукта налага то непрекъснато да се извлича и съхранява при минусови температури. Смесването му с друг пчелен продукт - меда, спомага за запазването му за по-дълго време.

Пчелното млечице намира приложение при лечението на детските хипотрофии - заболявания, характеризиращи се с дълбоки смущения в xpaненето и развитието. При лечение с млечицето бързо се нормализират белтъчно-солевият състав на кръвта, количеството на хемоглобина, броят на червените кръвни клетки, обмяната на веществата.

Пчелното млечице е особено богато на белтъци, чието съдържание варира от 13 до 30 %. За сравнение - женското мляко съдържа 1,7 %, а кравето - 3,5 % белтъчини. В него са доказани 22 заменими и незаменими аминокиселини. Установено е наличието и на гама - глобулин, който спомага за повишаване на устойчивостта на организма към бактерии, вируси и токсини.

Съдържанието на липиди в пчелното млечице е 5,46 % (женското мляко съдържа 3,5 - 4,4 %, а кравето - 3,5 %), а на въглехидрати 12,7 % (женското мляко съдържа 7,0 %, а кравето - 4,7 %)

От витамините в най-голямо количество се съдържат витамините от група В и в по-малки количества витамин С, А, Д и Е. От микроелементите, съдържащи се в млечицето, интерес представляват желязото, мангана, цинка и кобалта като вещества, необходими за кръвотворенето.

Изследвано е влиянието на млечицето върху консумацията на кислорода и активността на аденозинтрифосфатазата, които са биоенергетичните показатели на тъканното равнище. Установено е, че то влияе на тъканното дишане, оттам се стига до висока ферментативна активност на фибробластите и макрофагите.

Средните и малките дози пчелното млечице засилват обмяната на веществата, стимулират градивните процеси, докато високите дози 0.5 до 1 г/ кг тегло забавят обмяната на веществата.

Пчелното млечице е гъсто пастообразно, кремаво-бяло на цвят, със специфичен аромат, при опитване има слабокисел вкус със сладникава жилка. Има киселинен характер, разтваря се във вода, но има по-висока плътност от водата. Съставът на пчелното млечице по своето богатство е несравним с подобни продукти в животинския свят. В него са включени белтъци, аминокиселини, въглехидрати, мазнини, витамини, ензими, микроелементи и др., всичко, което е нужно за развитието на живия организъм. В различните страни и континенти пчелното млечице е известно с различни имена “желе роял”, “маточно млечице” и др. (в чужбина майката се нарича царица и оттам- наименованието “желе роял”-царска храна).

Правилно е да се нарича пчелно млечице, тъй като се произвежда от пчели работнички, а не от пчелната майка. Пчелното млечице е секрет на глътъчните жлези на младите пчели работнички. Има специфична миризма и възкисел вкус. То е богато на много витамини. Съдържа големи количества пантотенова киселина, биотин и витамини от група В, които подобряват обмяната на веществата и състава на кръвта. Пчелното млечице има голямо хранително, профилактично и лечебно въздействие върху организма. Това е най-добрият биостимулатор за организма ни. Стимулира растежа и правилното развитие на подрастващите. Има благоприятно влияние при анемии, нервни изтощения, атеросклероза, използва се за регулирането на кръвното налягане. Пчелното млечице се препоръчва при деца, юноши и старци за преодоляване на следболестно изтощение, при усилен умствен и физически труд. Пчелното млечице заедно с мед се дава на спортисти по време на състезания и студенти по време на изпитни сесии. Успешно се използва при бронхиална асма, прекратен инфаркт и други. Приема се натурално на върха на кибритена клечка под езика сутрин и вечер половин час преди ядене, или объркано с мед по 1 супена лъжица 2 или 3 пъти дневно, а за деца по 1 чаена лъжичка 2 пъти дневно преди ядене. То е продукт, който пчелите отделят, за да хранят младите пчели работнички, търтеите и царицата майка. Пчелното млечице има висока биологична стойност и богат и колоритен хранителен състав. Млечицето е два вида - обикновено и маточно. Вторият тип е с по-гъста концентрация и в него се съдържат повече активни вещества. Производството на пчелно млечице започва в периода след края на пролетта и началото на лятото. В пчелното семейство трябва да има много пчели, които да са на възраст 5-15 дни и запечатано пило. Развитието и функционирането на жлезите секретиращи пчелното млечице е невъзможно без обилна белтъчна храна – цветен прашец и обилно отделяне на нектар. При липсата им пчеларите трябва да подхранят пчелите със захарен сироп и прашец. Най-добри резултати от събирането на пчелното млечице се получават по метода без осиротяване на пчелното семейство. Така пчеларите запазват целостта и нормалния живот на семейството и избягват биологичните смущения, свързани с отнемането на майката.

10M

За момента няма отзиви от клиенти.

chat Коментари (0)
Все още няма отзиви от клиенти.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Или Reset password